Walnotenpesto
365 kcal
10 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 zakje walnoten
walnoten
1 teen knoflook
knoflook
2 bakjes basilicum
basilicum
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
geraspte Parmezaanse kaas
100 ml olijfolie
olijfolie
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2012 nr. 05 - Vers van het land
Rooster de walnoten in een koekenpan zonder boter of olie. Doe met de knoflook en de blaadjes van de basilicum in een keukenmachine en maal 10 sec. Schep in een kom en voeg de de kaas toe. Voeg de olijfolie toe en roer tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Lekker op een bruschetta (zie recept elders op ah.nl/recepten) met een plakje Parmaham en gehalveerde cherrytomaatjes.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Walnotenpesto

bijgerecht
4 personen
365 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de walnoten in een koekenpan zonder boter of olie. Doe met de knoflook en de blaadjes van de basilicum in een keukenmachine en maal 10 sec. Schep in een kom en voeg de de kaas toe. Voeg de olijfolie toe en roer tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Lekker op een bruschetta (zie recept elders op ah.nl/recepten) met een plakje Parmaham en gehalveerde cherrytomaatjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 zakje walnoten
1 teen knoflook
2 bakjes basilicum
50 g geraspte Parmezaanse kaas
100 ml olijfolie




