Walnotenpesto

365 kcal

10 min. bereiden

3.3/5

(25)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 zakje walnoten

    walnoten

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 2 bakjes basilicum

    basilicum

  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

    geraspte Parmezaanse kaas

  • 100 ml olijfolie

    olijfolie

2012 nr. 05 - Vers van het land

Aan de slag

  1. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder boter of olie. Doe met de knoflook en de blaadjes van de basilicum in een keukenmachine en maal 10 sec. Schep in een kom en voeg de de kaas toe. Voeg de olijfolie toe en roer tot een smeuïg mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Lekker op een bruschetta (zie recept elders op ah.nl/recepten) met een plakje Parmaham en gehalveerde cherrytomaatjes.

  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Wat vond je van dit recept?

Walnotenpesto

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig