Aardappeltonijnschotel
Aardappeltonijnschotel

Aardappeltonijnschotel

1 uur bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ struikje

bleekselderij

800 g

aardappels (vastkokend)

4

vleestomaten

2 blikjes

tonijn in olie

50 g

groene olijven zonder pit

1 pot

aardappel anders kruiden knoflook

1 eetlepel

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 30 x 40 cm

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden. Aardappels schillen, wassen en in plakjes snijden. Tomaat wassen en in plakjes snijden. Tonijn afgieten. Olijven in stukjes snijden. Ovenschaal invetten. Aardappelplakjes afwisselend met tomaat en bleekselderij dakpansgewijs in ovenschaal leggen. Tonijn erover scheppen. Saus erover schenken en gladstrijken. Olijven erover strooien. Aardappelschotel in midden van oven in ca. 40 minuten gaar en bruin bakken.