Griekse balletjes met munt en oregano
Griekse balletjes met munt en oregano

Griekse balletjes met munt en oregano

Geef je maaltijd een zomers en mediterraan tintje met aubergine en oregano.

20 min. bereiden
175waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

magere hamburgers

1

citroen

3 tenen

knoflook

1 tl

gedroogde oregano

7½ g

verse munt

2

aubergines

4 el

traditionele olijfolie

100 g

salade kaasblokjes

8

grote shoarmabroodjes

Geef je maaltijd een zomers en mediterraan tintje met aubergine en oregano.

Aan de slag

1

Snijd de rauwe hamburgers in stukjes en doe in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan het gehakt en houd het sap apart. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Pers de knoflook. Meng de munt, oregano, knoflook, peper en eventueel zout door het gehakt. Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van. Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm.

2

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom bruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in 6 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Neem van het vuur en meng de kaasblokjes erdoor. Voeg naar smaak citroensap toe Verwarm ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze open en vul ze met de balletjes en aubergine.