Griekse balletjes met munt en oregano
Geef je maaltijd een zomers en mediterraan tintje met aubergine en oregano.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 magere hamburgers
- 1 citroen (schoongeboend)
- 3 tenen knoflook
- 1 tl gedroogde oregano
- 7½ g verse munt
- 2 aubergines
- 4 el traditionele olijfolie
- 100 g salade kaasblokjes (bakje à 200 g)
- 8 grote shoarmabroodjes
Advertentie
Bereiden
- Snijd de rauwe hamburgers in stukjes en doe in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan het gehakt en houd het sap apart. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Pers de knoflook. Meng de munt, oregano, knoflook, peper en eventueel zout door het gehakt. Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van. Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom bruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in 6 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Neem van het vuur en meng de kaasblokjes erdoor. Voeg naar smaak citroensap toe Verwarm ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze open en vul ze met de balletjes en aubergine.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 74 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Griekse balletjes met munt en oregano
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Griekse balletjes met munt en oregano
- 4 magere hamburgers
Snijd de rauwe hamburgers in stukjes en doe in een kom.
- 1 citroen
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Voeg de rasp toe aan het gehakt en houd het sap apart.
- 3 tenen knoflook
- 1 tl gedroogde oregano
- 7½ g verse munt
Snijd de blaadjes van de munt fijn. Pers de knoflook. Meng de munt, oregano, knoflook, peper en eventueel zout door het gehakt.
Vorm er balletjes ter grootte van een walnoot van.
- 2 aubergines
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm.
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 8 min. rondom bruin en gaar.
- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een andere koekenpan en bak de aubergine op hoog vuur in 6 min. bruin en gaar.
- 100 g salade kaasblokjes
Bestrooi met peper en eventueel zout. Neem van het vuur en meng de kaasblokjes erdoor. Voeg naar smaak citroensap toe.
- 8 grote shoarmabroodjes
Verwarm ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ze open en vul ze met de balletjes en aubergine.