Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de slagroom in een steelpan met de knoflook en het citroenrasp tegen de kook aan. Laat de slagroom op laag vuur 8 min. trekken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette in 4 min. beetgaar. Voeg de worst toe en verwarm 1 min. Giet de pasta af. Schep de pasta met de citroenroom door de courgette. Breng op smaak met peper en zout en citroensap.
- algemeenHoudbare slagroom is goed bestand tegen hitte en maakt de kans op schiften kleiner.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Gerelateerde recepten
Italiaanse citroenpasta

hoofdgerecht
4 personen
845 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de slagroom in een steelpan met de knoflook en het citroenrasp tegen de kook aan. Laat de slagroom op laag vuur 8 min. trekken. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette in 4 min. beetgaar. Voeg de worst toe en verwarm 1 min. Giet de pasta af. Schep de pasta met de citroenroom door de courgette. Breng op smaak met peper en zout en citroensap.
algemeen:Houdbare slagroom is goed bestand tegen hitte en maakt de kans op schiften kleiner.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g schelpjespasta
1 citroen
1 teen knoflook
200 ml verse slagroom
4 el traditionele olijfolie
2 courgettes
175 g vegetarische worstjes