Gemarineerde pittige wortelsticks
Gemarineerde pittige wortelsticks

Gemarineerde pittige wortelsticks

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

winterpeen

zout

½ tl

oregano

(versgemalen) zwarte peper

2 el

rode wijnazijn

60 ml

olijfolie

1 teentje

knoflook

Aan de slag

Wortel schoonmaken en in 3 gelijke stukken snijden. In pan met water en weinig zout wortel 10 à 15 min. koken. Afgieten en iets laten afkoelen. Wortel in lengte in dunne plakjes (ca. 1/2 cm dik) snijden. Plakjes vervolgens in reepjes van ca. 1/2 cm dik snijden. Wortelreepjes in schaal leggen. Bestrooien met oregano, zout en peper. Azijn en zoveel olie erover schenken dat wortelreepjes bedekt zijn. Knoflook pellen, in plakjes snijden en door wortelreepjes scheppen. Minstens 1 dag in koelkast laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.