Pain de Boulogne met Saint Albray en zongedroogde tomaatjes
Pain de Boulogne met Saint Albray en zongedroogde tomaatjes

Pain de Boulogne met Saint Albray en zongedroogde tomaatjes

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

25 g

zachte roomboter

2 eetlepels

zongedroogde tomatentapenade

200 g

Saint Albray

4

zongedroogde tomaten op olie

8 sneetjes

Pain de Boulogne

½ zak

botersla

4 plakken

Bretonse ham

8

cherrytomaatjes

8 blaadjes

verse basilicum

8

zwarte olijven zonder pit

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

In kom boter en tapenade tot smeuïg mengsel roeren. Saint Albray in 8 plakken en tomaatjes in plakjes snijden. Sneetjes Pain de Boulogne aan één zijde dun besmeren met tomatenboter. Beleg achtereenvolgens 4 sneetjes brood, met boterzijde naar boven met botersla 1 plak Bretonse ham, 2 plakjes Saint Albray en reepjes zongedroogde tomaatjes. Sandwiches afdekken met 4 sneetjes brood met beboterde zijde naar onder. Aan elke satéprikker 1 cherrytomaatje, 1 blaadje basilicum en 1 zwarte olijf rijgen. Sandwiches diagonaal doorsnijden en in elke sandwich 1 prikker steken.

tip

algemeenOok verfrissend met geroosterde paprika's in plaats van gedroogde tomaatjes.