bewaar
Aardappel-groentetajine
Aardappel-groentetajine
bewaar

Aardappel-groentetajine

2 uur 15 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1 bos

bospeen

1

rode paprika

1

gele paprika

200 g

sperziebonen

400 g

aardappels

4 eetlepels

olijfolie

100 g

gewelde abrikozen

1 envelopje

saffraandraadjes

1 theelepel

ketoembar

1

kaneelstokje

5

kruidnagels

1 theelepel

honing

Aan de slag

Ui grof snipperen. Groen tot op klein stukje van worteltjes verwijderen. Worteltjes wassen en met dunschiller schillen. Paprika's wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. Paprika's in grote stukken snijden. Sperziebonen schoonmaken en wassen. Aardappels onder koud stromend water schoonboenen en in stukken snijden. In grote braadpan olie verhitten. Ui fruiten en andere groenten toevoegen. Zoveel water toevoegen dat alle groenten net niet onderstaan. Abrikozen, saffraan, koriander, kaneelstokje, kruidnagels en honing toevoegen. Alles aan de kook brengen. Groenten met deksel schuin op pan op zacht vuur (met vlamverdeler) in ca. 2 uur gaar stoven.

algemeenAls u dit gerecht als apart hoofdgerecht wilt serveren kunt u 4 hardgekookte eieren in stukken gesneden kort meewarmen.