Kaasquiche met Provençaalse tomaten
Kaasquiche met Provençaalse tomaten

Kaasquiche met Provençaalse tomaten

1 uur bereiden
30 min. wachten
122waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

bloem

zout

75 g

koude boter of margarine

4

eieren (M)

125 ml

crème fraîche

peper

100 g

geraspte emmentaler

100 g

geraspte Gruyère

5

tomaten

½ eetlepel

Provençaalse kruiden

2 eetlepels

olijfolie

1 eetlepel

bloem om te bestuiven

½ eetlepel

boter of margarine om in te vetten

Dit heb je nodig

  • quiche- of ovenschaal doorsnede 24 à 26 cm

Aan de slag

In kom bloem en 1/2 theelepel zout door elkaar roeren. Boter toevoegen en met 2 messen in kleine stukjes door bloem snijden. Koud water (1 à 2 eetlepels) toevoegen en met koele hand tot soepel deeg kneden. Deeg in koelkast ca. 30 minuten laten rusten. Vorm invetten. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Aanrecht bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg, met vork gaatjes in bodem prikken. Eieren loskloppen met crème fraîche, ca. 1/2 theelepel zout en peper. Emmentaler en gruyère erdoor roeren. In taartvorm schenken. Tomaten wassen, halveren en snijvlakken bestrooien met Provençaalse kruiden, zout en peper. Tomaten met snijvlak naar boven in taart zetten en besprenkelen met olijfolie. Taart in midden van oven in ca. 40 minuten gaar bakken. Serveren met groene salade.