Rasp de gele schil van de citroen. Meng de mascarpone met de rasp en yoghurt.
Doe de helft van de frambozen en bessen samen met de lemon curd in de blender en maal 10 sec.
Schep de citroenmascarpone in de schaaltjes en verdeel de roodfruitpuree erover. Roer er doorheen met de satéprikker, zodat er een marmereffect ontstaat. Schep de rest van het fruit erop en serveer direct. Ook lekker met een extra schepje lemon curd erop.
Citroenmascarpone met rood fruit
Met dit heerlijk luchtige toetje in het verschiet wil je bijna het hoofdgerecht overslaan.
- variatietipLemon curd is ook lekker bij vanille-ijs of zoet brood, zoals brioche.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Gerelateerde recepten
Citroenmascarpone met rood fruit
Met dit heerlijk luchtige toetje in het verschiet wil je bijna het hoofdgerecht overslaan.

nagerecht
4 personen
335 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen. Meng de mascarpone met de rasp en yoghurt.
Doe de helft van de frambozen en bessen samen met de lemon curd in de blender en maal 10 sec.
Schep de citroenmascarpone in de schaaltjes en verdeel de roodfruitpuree erover. Roer er doorheen met de satéprikker, zodat er een marmereffect ontstaat. Schep de rest van het fruit erop en serveer direct. Ook lekker met een extra schepje lemon curd erop.
variatietip:Lemon curd is ook lekker bij vanille-ijs of zoet brood, zoals brioche.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 citroen
250 g mascarpone
100 ml halfvolle yoghurt
150 g verse frambozen
150 g verse rode bessen
3 el lemon curd
Dit heb je nodig
blender
satéprikker