Gemengde gefrituurde vis met knoflookdressing
Gemengde gefrituurde vis met knoflookdressing

Gemengde gefrituurde vis met knoflookdressing

30 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 teentjes

knoflook

3 takjes

peterselie

4 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

2 eetlepels

citroensap

zout

peper

300 g

kabeljauwfilet

300 g

roodbaars filet

2 schaaltjes

gemarineerde sardinefilet

1 snufje

paprikapoeder mild

1 snufje

cayennepeper

100 g

bloem

5 dl

(olijf)olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • wok

  • keukenpapier

Aan de slag

Knoflook pellen en fijnhakken. Peterselie fijnsnijden. In kommetje olie, citroensap, knoflook en peterselie mengen. Dressing op smaak brengen met zout en peper. Kabeljauw- en roodbaarsfilet in grove stukken snijden. Stukken vis en sardines droogdeppen met keukenpapier. In ondiepe schaal paprikapoeder en cayennepeper door bloem mengen. Stukken vis en sardines door bloemmengsel halen, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem. In ruime wok olie verhitten tot er lichte damp afkomt. Hierin stukken vis in 2 porties in ca. 3 minuten gaar en goudbruin bakken. Vis met schuimspaan uit pan halen en laten uitlekken op keukenpapier. Sardines in 2 porties in ca. 2 minuten gaar en goudbruin bakken. Uit pan nemen en laten uitlekken op keukenpapier. Vis en sardines op schaal leggen en serveren met knoflookdressing. Serveren met Pain de Campagne (brood) en gemengde salade.