Salade met gemarineerde tilapiafilet
Salade met gemarineerde tilapiafilet

Salade met gemarineerde tilapiafilet

20 min. bereiden
1 uur wachten
22waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

citroen

1 zakje

verse koriander

2 tenen

knoflook

2 tl

paprikapoeder

½ tl

gemalen komijn

4 el

traditionele olijfolie

290 g

koelverse tilapiafilet

4 el

volkoren tarwemeel

1 zakje

jonge bladsla

1 bakje

gemarineerde artisjokken

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Boen citroen goed schoon en rasp de helft van schil eraf. Pers citroen uit. Hak helft van koriander heel fijn. Pel knoflook en pers uit in wijde schaal. Roer citroenrasp, 3 el citroensap, fijngehakte koriander, paprikapoeder, komijn en 2 el olie erdoor. Snijd tilapia in brede repen. Wentel repen vis door marinade, zodat alle kanten bedekt zijn. Zet vis ca. 1 uur afgedekt in koelkast. Strooi volkorenmeel in diep bord. Wentel repen tilapia door volkorenmeel, zodat alle kanten bedekt zijn. Verhit in koekenpan de rest van olie en bak repen vis in ca. 4 min. knapperig bruin, halverwege voorzichtige keren. Rest van koriander grof hakken en luchtig door sla mengen. Verdeel sla over twee diepe borden en leg artisjokken erop. Sprenkel 1 el citroensap en 2 el marinade uit bakje van artisjokken erover. Bestrooi met zout en peper. Leg gebakken vis erop en serveer met ciabatta (brood).