bewaar
Risotto met zoete ui en prei
Risotto met zoete ui en prei
bewaar

Risotto met zoete ui en prei

30 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter

1 teen

knoflook

300 g

risottorijst

100 ml

droge witte wijn

1 l

groentebouillon

3

zoete uien

1

prei

50 g

Parmezaanse kaas

Aan de slag

1

Verhit 25 g boter in een pan. Fruit de knoflook 3 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot die is opgenomen. Voeg dan weer een scheutbouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

2

Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en voeg de ui en prei toe. Bak 15 min. op laag vuur, de groenten mogen niet bruin worden.

3

Neem de risotto van het vuur en roer de ui en prei erdoor. Meng de kaas erdoor en laat afgedekt 3 min. staan. Breng op smaak met peper en zout.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.

Risotto met zoete ui en prei

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig