bewaar
Risottoballetjes
Risottoballetjes
bewaar

Risottoballetjes

45 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
58waarderingen

Ingrediënten

25 porties

75 g

boter

1

ui

1 teen

knoflook

200 g

risottorijst

200 ml

droge witte wijn

1 el

gedroogde tijm

750 ml

groentebouillon

50 g

Parmezaanse kaas

75 g

paneermeel

Dit heb je nodig

  • braadslede, frituurpan

Aan de slag

1

Verhit 40 g boter in een pan met dikke bodem. Fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn en tijm toe en roer tot de wijn is opgenomen.

2

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Zet het vuur uit en voeg de kaas en de rest van de boter toe. Laat 3 min. staan met de deksel op de pan. Roer door en verspreid in een braadslee. Dek af met vershoudfolie. Laat 30 min. afkoelen en zet 2 uur in de koelkast.

3

Vorm van de risotto balletjes ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door het paneermeel. Verhit de frituurpan tot 180 °C en frituur de risottoballetjes in delen in 3-4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.