Risottoballetjes met mozzarella
Risottoballetjes met mozzarella

Risottoballetjes met mozzarella

50 min. bereiden
1 uur wachten
111waarderingen

Ingrediënten

20 personen

200 g

risottorijst

1

groentebouillontablet

75 g

Parmezaanse kaas

3

eieren

1 tl

Italiaanse kruiden

1 zakje

minibolletjes mozzarella

150 g

bloem

1 pakje

paneermeel

500 ml

zonnebloemolie

Aan de slag

1

Breng 360 ml water met de rijst aan de kook. Roer om en voeg het bouillontablet toe. Roer door, zet het vuur laag en laat de rijst met de deksel op de pan in 10 min. bijna gaar worden. Roer af en toe om, om aanbakken te voorkomen. Laat met de deksel op de pan 1 uur afkoelen. Meng de rijst met de Parmezaanse kaas, 1 ei en de kruiden en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst in 20 gelijke porties. Neem een portie rijst en rol deze met vochtige handen om de bolletjes mozzarella. Zorg dat de rijst de mozzarella volledig omhult. Klop de 2 overige eieren los. Rol de balletjes door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit de olie in een grote pan en frituur de balletjes in 2 porties in 5 min. rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

2

U kunt de balletjes een paar uur van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en frituur vlak voor het serveren.