Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel
Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel

Lamsfilet met rauwe ham en gestoofde venkel

40 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

venkelknollen

2 eetlepels

boter of margarine

½

groentebouillontablet

12 plakjes

rauwe ham

4

lamsfilet

(versgemalen) zwarte peper

1 bekertje

creme fraiche

1 eetlepel

Pernod (slijter)

zout

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

  • keukenpapier

Aan de slag

Venkel schoonmaken (venkelgroen bewaren), wassen en in stukken snijden. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Venkel ca. 5 minuten rondom bakken. 1/2 Dl water erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Venkel ca. 15 minuten afgedekt heel zachtjes stoven. Intussen op plank 8 plakjes ham, 2 aan 2 naast elkaar leggen. Vlees er haaks opleggen en bestrooien met peper. Ham om vlees wikkelen en vaststeken met cocktailprikker. In pan rest van boter verhitten. Rest van plakjes ham in ca. 2 minuten knapperig bakken. Uit pan op keukenpapier scheppen. Vlees in zelfde pan in ca. 5 minuten bruin bakken, halverwege keren. Intussen crème fraîche en pernod door venkel roeren en op hoog vuur ca. 3 minuten iets laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Vlees op vier borden scheppen en venkel met saus ernaast scheppen. Plakje gebakken ham erop leggen (en garneren met venkelgroen). Serveren met gegratineerde aardappeltjes of Vlaamse frieten.