Koude komkommersoep met dille
Koude komkommersoep met dille

Koude komkommersoep met dille

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

snackkomkommer

½

sjalot

10 g

boter

½

tuinkruidenbouillontablet

1 takje

dille

1 eetlepel

zure room

oudewijvenkoek

zout en peper

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Komkommer wassen, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in stukjes snijden. Sjalot pellen en snipperen. In pan boter verhitten. Sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Komkommerstukjes, bouillontablet en 1/4 liter water toevoegen. Komkommer in ca. 8 minuten zachtjes gaarkoken. Dille fijnhakken. Soep met staafmixer pureren. Dille en zure room erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen. Soep in espressokopjes scheppen en serveren met flinterdun uitgestoken rondje geroosterde oudewijvenkoek.