Perziken met espresso-mascarpone

italiaans
nagerecht
4 personen
3
86
Advertentie
Ingrediënten
- 75 ml hete sterke (espresso)koffie
- 75 g suiker
- 1 blik perziken op sap ((415 g), in stukken)
- 100 g cantuccinikoekjes ((Italiaanse amandelkoekjes, 175 g), in stukjes gebroken)
- 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Doe de koffie in een kom en roer de suiker er doorheen, totdat deze is opgelost. Laat afkoelen. Laat de perziken in een zeef uitlekken en verdeel ze over 4 schaaltjes. Schep de koekjes door de perziken. Verdeel over elk schaaltje 1 el koffie. Klop de mascarpone los met de rest van de koffie en schep dit over de perziken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 46 g
- vet 34 g