Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot

Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bosje

bospeentjes

½ zakje

hazelnoten

25 g

roomboter

3 eetlepels

gembersiroop

Aan de slag

1

Groen tot op klein stukje van worteltjes verwijderen. Worteltjes wassen en met dunschiller schillen. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan in ca. 5 minuten goudbruin roosteren. Hazelnoten laten afkoelen.

2

In wijde (koeken)pan boter smelten. Worteltjes toevoegen en afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar smoren. Gembersiroop toevoegen en pan zachtjes heen en weer bewegen zodat siroop goed wordt verdeeld. Worteltjes overdoen in schaal en bestrooien met geroosterde hazelnoten.