Aardappelcurry met kip en bloemkool
Deze kruidige curry vult je keuken in een half uurtje met Indiase geuren.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g kipfilet
- 3 el zonnebloemolie
- 1 bloemkool
- 450 ml Tikka Massalasaus (pot)
- 800 g aardappelschijfjes
- 3 el ongezouten pinda's (grofgehakt)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de kipfilet in blokjes en verhit de olie in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan en houd apart.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak 3 min. in de pan. Voeg de saus toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 5 min. koken. Doe de aardappelschijfjes erbij en kook nog 15 min. totdat de schijfjes gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe als de saus heel dik wordt. Doe in de laatste 5 min. de kip erbij. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de grofgehakte pinda's en serveer.
serveertip:
Lekker met knoflook-koriander naanbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 50 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.795 mg
- vezels 10 g
Pittigheid
Ook te zien in
Aardappelcurry met kip en bloemkool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappelcurry met kip en bloemkool
- 300 g kipfilet
- 3 el zonnebloemolie
Snijd de kipfilet in blokjes en verhit de olie in een hapjespan.
Bestrooi de kip met peper en zout en bak op middelhoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Neem uit de pan en houd apart.
- 1 bloemkool
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak 3 min. in de pan.
- 450 ml Tikka Massalasaus
Voeg de saus toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 5 min. koken.
- 800 g aardappelschijfjes
Doe de aardappelschijfjes erbij en kook nog 15 min. totdat de schijfjes gaar zijn. Voeg eventueel wat water toe als de saus heel dik wordt.
- 3 el ongezouten pinda's
Doe in de laatste 5 min. de kip erbij. Breng op smaak met peper en eventueel zout, bestrooi met de grofgehakte pinda's en serveer.
serveertip:
Lekker met knoflook-koriander naanbrood.