Trapani rigatoni met pancetta
Trapani rigatoni met pancetta
bewaar
bewaar

Trapani rigatoni met pancetta

Alles wat van ver komt, is lekker. Bijvoorbeeld deze simpele pasta uit de Siciliaanse stad Trapani.

20 min. bereiden
354waarderingen

8 ingrediënten

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de peper en rol tussen uw handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in stukjes. Doe de tomaten, knoflook, peper en de olie in de keukenmachine en pureer. Houd apart.

2

Houd 4 plakjes pancetta achter en snijd de rest in kleine stukjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de stukjes spek 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het tomatenmengsel en de helft van het basilicum toe. Draai het vuur laag. Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de 4 achtergehouden plakjes pancetta in 5 min. knapperig. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Giet de pasta af en meng met het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout (de pancetta is al zout). Serveer met de kaas, plakjes pancetta en de rest van het basilicum.

algemeenUitgebakken pancetta smaakt ook lekker in een salade met veldsla en gekookt ei.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Trapani rigatoni met pancetta

Alles wat van ver komt, is lekker. Bijvoorbeeld deze simpele pasta uit de Siciliaanse stad Trapani.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig