Spaghetti carbonara met gebakken pancetta
De originele pasta carbonara heeft niets meer nodig dan parmezaanse kaas, pancetta en eieren.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 liter kraanwater
- 300 g spaghetti
- 160 g pancetta (Italiaans gerookt spek)
- 2 tenen knoflook
- 4 middelgrote eieren
- 150 g Parmigiano Reggiano
Advertentie
Bereiden
- Breng het water aan de kook in een ruime pan. Voeg, als het water kookt, zout toe en doe de spaghetti in het kokende water. Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat en kook hem in 8 min. beetgaar.
- Bak ondertussen de pancetta in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. uit. Roer regelmatig. Snijd de knoflook fijn en voeg toe en bak 1 min. mee. Zet dan het vuur uit. Splits ondertussen de helft van de eieren. Doe de eidooiers met de rest van de eieren in een kom en klop met ⅔ van de kaas tot een samenhangende saus. Breng op smaak met peper.
- Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Doe de spaghetti direct terug in de pan en voeg, van het vuur af, de pancetta toe. Voeg al roerend met een houten lepel de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt en aan de pasta blijft hangen. Voeg zo nodig wat kookvocht toe om een smeuïger geheel te krijgen. Verdeel over diepe borden en serveer direct met de rest van de kaas.
bereidingstip:
Pasta 'al dente' (beetgaar) koken is het lekkerst. Zeker als je de pasta overhevelt naar een pan met pastasaus. Daarin gaart de pasta namelijk nog een beetje door.
Tip:
Let op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Spaghetti carbonara maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 690 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 54 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Spaghetti carbonara met gebakken pancetta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti carbonara met gebakken pancetta
- 3 liter kraanwater
Breng het water aan de kook in een ruime pan.
- 300 g spaghetti
Voeg, als het water kookt, zout toe en doe de spaghetti in het kokende water.
Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat en kook hem in 8 min. beetgaar.
- 160 g pancetta
Bak ondertussen de pancetta in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. uit. Roer regelmatig.
- 2 tenen knoflook
Snijd de knoflook fijn en voeg toe en bak 1 min. mee. Zet dan het vuur uit.
- 2 middelgrote eieren
Splits ondertussen de eieren.
- 2 middelgrote eieren
- 100 g Parmigiano Reggiano
Doe de eidooiers met de eieren in een kom en klop met de kaas tot een samenhangende saus. Breng op smaak met peper.
Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Doe de spaghetti direct terug in de pan en voeg, van het vuur af, de pancetta toe.
Voeg al roerend met een houten lepel de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt en aan de pasta blijft hangen.
- 50 g Parmigiano Reggiano
Voeg zo nodig wat kookvocht toe om een smeuïger geheel te krijgen. Verdeel over diepe borden en serveer direct met de rest van de kaas.
bereidingstip:
Pasta 'al dente' (beetgaar) koken is het lekkerst. Zeker als je de pasta overhevelt naar een pan met pastasaus. Daarin gaart de pasta namelijk nog een beetje door.