Gebakken kalfsoesters met mediterrane tomatensaus
Gebakken kalfsoesters met mediterrane tomatensaus

Gebakken kalfsoesters met mediterrane tomatensaus

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

tomaten

75 g

zwarte olijven zonder pit

1 teentje

knoflook

2

ansjovisfilets

2 takjes

tijm

2 takjes

peterselie

2

kalfsoesters

peper

2 eetlepels

olijfolie

zout

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Olijven in ringetjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Ansjovisfilets heel fijn snijden. Blaadjes van takjes tijm rissen. Peterselie fijnhakken. Kalfsoesters bestrooien met peper. In koekenpan olie verhitten en kalfsoesters afhankelijk van gewenste gaarheid 4 à 8 minuten bakken, halverwege keren. Vlees uit pan op bord leggen en bestrooien met zout. Warm houden onder aluminiumfolie. In bakvet knoflook, olijven, ansjovis en tijm ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Tomatenblokjes en peterselie erdoor mengen en saus nog ca. 1 minuut zachtjes bakken. Olijven-tomatensaus over kalfsoesters scheppen. Serveren met gebakken aardappeltjes en gemengde salade.