Taco's met geroosterde vis uit Yucatán
Taco's met geroosterde vis uit Yucatán

Taco's met geroosterde vis uit Yucatán

25 min. bereiden
30 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

1 eetlepel

chilipoeder

2 eetlepels

gemalen piment

1 theelepel

zwarte peper

2 theelepels

oregano

2 eetlepels

limoensap

500 g

tilapiafilet

1 pak

flour tortilla's

2 kroppen

little gem

eetlepels

olie

tomatensalsa

Aan de slag

1

Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Chilipoeder, piment, peper, oregano en limoensap erdoor roeren tot smeuïge pasta ontstaat, eventueel verdunnen met 1 à 2 eetlepels water. Vis in repen van ca. 1 cm snijden en door kruidenpasta scheppen. Vis ca. 30 minuten laten staan.

2

Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Tortilla's of tacoschelpen verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Kropjes sla wassen, uitslaan en in dunne reepjes snijden. Grillpan bestrijken met olie en repen vis in ca. 4 minuten bruin en net gaar roosteren, halverwege keren. Tortilla's bestrijken met tomatensalsa, sla erover verdelen, geroosterde visrepen erop leggen en tortilla's dubbelvouwen. Of tacoschelpen vullen met sla, vis en wat tomatensalsa erover scheppen. Op vier borden elk 2 taco's leggen. Rest van tomatensalsa erbij geven. Serveren met avocadosalade.