Tostada's met gebakken bonen en chorizo
Tostada's met gebakken bonen en chorizo

Tostada's met gebakken bonen en chorizo

35 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

200 g

chorizo

1 blikje

rode kidneybonen

zout

(versgemalen) peper

1

avocado

4 kleine

tomaten

4 eetlepels

olie

4

flour tortilla's

1 zakje

eikenbladsla met rucola

4 eetlepels

Griekse yoghurt

50 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • aardappelstamper

Aan de slag

Ui pellen en snipperen. Chorizo in kleine blokjes snijden. In koekenpan chorizo in ca. 4 minuten zachtjes uitbakken en op bordje scheppen. In bakvet ui ca. 2 minuten fruiten. Rode bonen met helft van vocht uit blikje toevoegen en al omscheppend verwarmen. Met stamper bonen tot puree stampen. Op smaak brengen met zout en peper en ca. 4 minuten zachtjes laten sudderen. Avocado schillen, pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en op hoog vuur tortilla om en om bruin en knapperig bakken. Rest van tortilla's op zelfde manier bakken, steeds 1 eetlepel olie verhitten. Tortilla's op vier borden leggen en bestrijken met gebakken bonen. Achtereenvolgens sla, avocado, tomaat en chorizo erover verdelen. Yoghurt erop scheppen en kaas erover strooien.