Traditionele rosbief

In Amerika zetten ze graag een ‘sunday roast’ op tafel. Bijvoorbeeld deze grote rosbief met eigengemaakte kruidenkorst.

170 kcal

15 min. bereiden, 50 min. oventijd, 10 min. wachten

2.9/5

(251)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • braadslee


2012 nr. 12 - Kerst classics

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

  2. Maal ondertussen de kaneel en kruidnagels in een vijzel tot een poeder. Rasp de schil van de mandarijn en citroen boven de vijzel. Hak de rozemarijnblaadjes fijn en voeg toe aan de vijzel. Voeg een flinke mespunt peper en zout toe aan de nootmuskaat. Schep alles goed om.

  3. Leg ondertussen de laurierblaadjes in het midden van een braadslee, leg het vlees erop en wrijf het vlees in met de mosterd. Strooi het kruidenmengsel uit de vijzel over het vlees en duw het aan. Druppel er olijfolie overheen. Bak het vlees ca. 50 min. in de oven, of tot het vlees mooi roze is vanbinnen.

  4. Neem de braadslee uit de oven en laat 10 min. rusten. Snijd in plakken.

  • combinatietipServeer met aardappeltjes uit de oven en gesmoorde kool.
  • Vijzelen

    Instructievideo - 01:06 min.

Wat vond je van dit recept?

Traditionele rosbief

In Amerika zetten ze graag een ‘sunday roast’ op tafel. Bijvoorbeeld deze grote rosbief met eigengemaakte kruidenkorst.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig