Gebraden rosbief
Perfecte combinatie: zachte rosbieflapjes met een fris yoghurtsausje.
265 kcal
35 min. bereiden, 1 uur oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
2 tenen knoflook
knoflook
335 gram Zaanse mosterd
Zaanse mosterd
3 eetlepel vloeibare honing
vloeibare honing
1 eetlepel paprikapoeder
paprikapoeder
2 theelepel gemalen komijn
gemalen komijn
1 theelepel versgemalen peper
versgemalen peper
2 theelepel zout
zout
1.5 kg rosbief
rosbief
20 gram verse peterselie
verse peterselie
15 gram verse munt
verse munt
15 gram verse basilicum
verse basilicum
150 ml Griekse yoghurt
Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
braadslede
keukenmachine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2007 nr. 13 - Kies je eigen kerst
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Meng de knoflook met 5 el mosterd, de honing, paprikapoeder, komijn en peper en zout. Wrijf de stukken vlees royaal in met het mengsel. Braad de stukken rosbief in de oven in 25-30 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé.
Maak ondertussen de saus: pureer de groene kruiden in de keukenmachine en meng de rest van de mosterd en de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus minstens 20 min. staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Neem de braadslede uit de oven en laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd het vlees met een scherp glad mes in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Serveer de saus er apart bij.
Vlees braden
Instructievideo - 01:13 min.
Gebraden rosbief
Perfecte combinatie: zachte rosbieflapjes met een fris yoghurtsausje.

hoofdgerecht
10 personen
265 kcal
35 min. bereiden
1 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Meng de knoflook met 5 el mosterd, de honing, paprikapoeder, komijn en peper en zout. Wrijf de stukken vlees royaal in met het mengsel. Braad de stukken rosbief in de oven in 25-30 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé.
Maak ondertussen de saus: pureer de groene kruiden in de keukenmachine en meng de rest van de mosterd en de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus minstens 20 min. staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Neem de braadslede uit de oven en laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd het vlees met een scherp glad mes in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Serveer de saus er apart bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 10 personen)
2 tenen knoflook
335 g Zaanse mosterd
3 el vloeibare honing
1 el paprikapoeder
2 tl gemalen komijn
1 tl versgemalen peper
2 tl zout
1½ kg rosbief
20 g verse peterselie
15 g verse munt
15 g verse basilicum
150 ml Griekse yoghurt
Dit heb je nodig
braadslede
keukenmachine




