Gebraden rosbief

Perfecte combinatie: zachte rosbieflapjes met een fris yoghurtsausje.

265 kcal

35 min. bereiden, 1 uur oventijd

3/5

(253)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 335 gram Zaanse mosterd

    Zaanse mosterd

  • 3 eetlepel vloeibare honing

    vloeibare honing

  • 1 eetlepel paprikapoeder

    paprikapoeder

  • 2 theelepel gemalen komijn

    gemalen komijn

  • 1 theelepel versgemalen peper

    versgemalen peper

  • 2 theelepel zout

    zout

  • 1.5 kg rosbief

    rosbief

  • 20 gram verse peterselie

    verse peterselie

  • 15 gram verse munt

    verse munt

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 150 ml Griekse yoghurt

    Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • braadslede

  • keukenmachine


Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Meng de knoflook met 5 el mosterd, de honing, paprikapoeder, komijn en peper en zout. Wrijf de stukken vlees royaal in met het mengsel. Braad de stukken rosbief in de oven in 25-30 min. vanbuiten bruin en vanbinnen rosé.

  2. Maak ondertussen de saus: pureer de groene kruiden in de keukenmachine en meng de rest van de mosterd en de yoghurt erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus minstens 20 min. staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

  3. Neem de braadslede uit de oven en laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd het vlees met een scherp glad mes in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op een platte schaal. Serveer de saus er apart bij.

  • Vlees braden

    Instructievideo - 01:13 min.

Wat vond je van dit recept?

Gebraden rosbief

Perfecte combinatie: zachte rosbieflapjes met een fris yoghurtsausje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig