Vistaart met kabeljauw & garnalen
Vistaart met kabeljauw & garnalen

Vistaart met kabeljauw & garnalen

20 min. bereiden
35 min. wachten
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

bladerdeeg

1

courgette

2 eetlepels

boter of margarine

100 ml

witte wijn

1 pakje

kabeljauwfilet

4

eieren (M)

3 eetlepels

melk

2 bakjes

roze garnalen

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal doorsnede ca. 24 cm

Aan de slag

Bladerdeeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Courgette wassen en in blokjes snijden. In braadpan boter verhitten en courgette ca. 5 minuten zachtjes bakken. Wijn en kabeljauw toevoegen, aan kook brengen en ca. 3 minuten stoven. Eieren loskloppen met melk, zout en peper. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Courgette-vismengsel en garnalen over bodem verdelen. Eieren erover schenken. Taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar bakken. Lekker met komkommersalade.