Hollandse couscous
Met winterpeen, champignons en doperwten maak je van couscous net zo makkelijk een Hollandse maaltijd.
805 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 g
2
250 g
250 g
5 el
350 g
300 g
100 ml
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2002 week 06-07 - 2002 week 06-07
Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Maak champignons schoon en snijd in plakjes. Winterpeen in blokjes snijden. Verhit 4 el olie in braadpan en bak ui en winterpeen ca. 3 min. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend ca. 2 min mee. Schep doperwten, roomkaas en water erdoor en warm ca. 3 min. mee.
Meng de couscous met de rest van de olie en verwarm in koekenpan volgens gebruiksaanwijzing. Breng op smaak met zout en peper. Doe de couscous in een schaal. Verdeel groentemengsel over couscous.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Hollandse couscous
Met winterpeen, champignons en doperwten maak je van couscous net zo makkelijk een Hollandse maaltijd.

hoofdgerecht
4 personen
805 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Maak champignons schoon en snijd in plakjes. Winterpeen in blokjes snijden. Verhit 4 el olie in braadpan en bak ui en winterpeen ca. 3 min. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend ca. 2 min mee. Schep doperwten, roomkaas en water erdoor en warm ca. 3 min. mee.
Meng de couscous met de rest van de olie en verwarm in koekenpan volgens gebruiksaanwijzing. Breng op smaak met zout en peper. Doe de couscous in een schaal. Verdeel groentemengsel over couscous.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g couscous
2 uien
250 g champignons
250 g grote winterpenen
5 el traditionele olijfolie
350 g doperwten in pot
300 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
100 ml kraanwater




