bewaar
Hollandse couscous
Hollandse couscous
bewaar

Hollandse couscous

Met winterpeen, champignons en doperwten maak je van couscous net zo makkelijk een Hollandse maaltijd.

25 min. bereiden
168waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

couscous

2

uien

250 g

champignons

250 g

grote winterpeen

5 el

traditionele olijfolie

350 g

doperwten in pot

300 g

roomkaas knoflook & fijne kruiden

100 ml

kraanwater

Met winterpeen, champignons en doperwten maak je van couscous net zo makkelijk een Hollandse maaltijd.

Aan de slag

1

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Maak champignons schoon en snijd in plakjes. Winterpeen in blokjes snijden. Verhit 4 el olie in braadpan en bak ui en winterpeen ca. 3 min. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend ca. 2 min mee. Schep doperwten, roomkaas en water erdoor en warm ca. 3 min. mee.

2

Meng de couscous met de rest van de olie en verwarm in koekenpan volgens gebruiksaanwijzing. Breng op smaak met zout en peper. Doe de couscous in een schaal. Verdeel groentemengsel over couscous.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.