Pittig gevulde paprika's
Pittig gevulde paprika's

Pittig gevulde paprika's

25 min. bereiden
20 min. oventijd
58waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

meergranenrijst

4

rode paprika's

1

ui

2 tenen

knoflook

235 g

ingemaakte groene pepers

3 el

traditionele olijfolie

175 g

Quorn fijngehakt

Dit heb je nodig

  • platte ovenschaal

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Halveer de paprika in de lengte en maak schoon. Snipper de ui. Snijd de knoflook en de pepers fijn.

2

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook ca. 3 min. Voeg de Quorn toe en bak ca. 2 min. mee. Laat de rijst uitlekken. Voeg de rijst en pepers toe aan het Quornmengsel. Breng op smaak met peper en zout.

3

Vul de paprika's met het Quornmengsel en zet in een platte ovenschaal. Bak de paprika's in het midden van de oven ca. 20 min. Serveer eventueel de resterende vulling erbij.

tip

combinatietipLekker met een groene salade.