Magere varkensfricassee
610 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
300 g
2 el
2
2 tenen
1 schaal
1 schaal
1 bekertje
1 pak
1 bakje
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 01 - Goed begin
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 min. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak op hoog vuur 2 min. mee met de sjalot en knoflook. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Warm nog 2 min. door.
Kook ondertussen de tuinerwten 5 min. en schep ze door het vlees-champignonmengsel. Verdeel de rijst en fricassee (het vlees in de saus) over 4 borden en bestrooi met het basilicum.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Magere varkensfricassee

hoofdgerecht
4 personen
610 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 3 min. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak op hoog vuur 2 min. mee met de sjalot en knoflook. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche toe. Warm nog 2 min. door.
Kook ondertussen de tuinerwten 5 min. en schep ze door het vlees-champignonmengsel. Verdeel de rijst en fricassee (het vlees in de saus) over 4 borden en bestrooi met het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g basmatirijst
2 el olijfolie
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 schaal varkensfiletlapjes à la minute
1 schaal kastanjechampignons
1 bekertje crème fraîche light
1 pak tuinerwten extra fijn
1 bakje basilicum




