bewaar
Pikante ovenschotel
Pikante ovenschotel
bewaar

Pikante ovenschotel

De oven kan je veel werk uit handen nemen. Neem deze ovenschotel, daar heb je geen omkijken naar.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
zeer pittig
230waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

zonnebloemolie

400 g

varkensreepjes

400 g

Hollandse roerbakgroenten

450 g

diepvries tuinerwten

520 g

Indiase kerriesaus Korma

700 g

aardappelschijfjes

45 g

amandelschaafsel

100 ml

koksroom

Dit heb je nodig

  • hoge glazen schaal (inhoud 2.5 liter)

De oven kan je veel werk uit handen nemen. Neem deze ovenschotel, daar heb je geen omkijken naar.

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 200 °C. Verhit de olie in een wok en roerbak de varkensreepjes ca. 3 min. Voeg de groentemix toe en roerbak ca. 2 min.

2

Doperwten toevoegen en nog ca. 2 min. roerbakken. Kerriesaus toevoegen en ca. 3 min. verhitten onder af en toe roeren. Kerrieschotel in ovenschaal scheppen. Aardappelschijfjes dakpansgewijs erop leggen. Bestrooien met amandelen. Room erover schenken.

3

Schotel in midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.