Groenebonensalade met gebakken brie
Dagje zonder vlees, maar mét kaas en veel groenten.

Advertentie
Ingrediënten
- 450 g diepvries sperziebonen
- 300 g diepvries tuinbonen
- 2 middelgrote eieren
- 50 g paneermeel (pakje 150 g)
- 400 g AH Basic brie 60+ (2 stuks à 200 g)
- 4 el zonnebloemolie
- 4 el honing-mosterdsladressing
Advertentie
Bereiden
- Kook de sperziebonen samen met de tuinbonen in een ruime pan water in 8 min. beetgaar. Klop ondertussen de eieren los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Halveer beide stukken brie in de lengte. Haal de helften eerst door het ei en dan door het paneermeel.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de briestukken op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin. Giet ondertussen de bonen af en spoel onder koud stromend water. Doe in een grote schaal en verdeel de dressing erover. Leg de brie erop.
combinatietip:
Lekker met stokbrood.

Groenebonensalade met gebakken brie
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 655 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 21 g
-
vet 49 g
waarvan verzadigd 24 g - natrium 635 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Groenebonensalade met gebakken brie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Groenebonensalade met gebakken brie

- 450 g diepvries sperziebonen
- 300 g diepvries tuinbonen
Kook de sperziebonen samen met de tuinbonen in een ruime pan water in 8 min. beetgaar.

- 2 middelgrote eieren
- 50 g paneermeel
Klop ondertussen de eieren los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord.

- 400 g AH Basic brie 60+
Halveer beide stukken brie in de lengte. Haal de helften eerst door het ei en dan door het paneermeel.

- 4 el zonnebloemolie
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de briestukken op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin.

- 4 el honing-mosterdsladressing
Giet ondertussen de bonen af en spoel onder koud stromend water. Doe in een grote schaal en verdeel de dressing erover.

Leg de brie erop. Lekker!
combinatietip:
Lekker met stokbrood.