Nasi koening met zoetzure vis en paprika

indonesisch
hoofdgerecht
4 personen
3
30
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst (pak 400 g)
- 1 el gemalen geelwortel (kurkuma, potje 44 g)
- 1 zakje paprikamix (3 stuks)
- 3 el zonnebloemolie
- 300 g scholfilet
- 1 el bloem
- 1 flesje woksaus (sweet & sour (200 ml))
- 1 bakje taugé (125 g)
- 1 zakje bosui ((3 stuks), in schuine stukjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de rijst 8 min. in water met zout en de geelwortel. Giet af en laat 5 min. staan. Halveer ondertussen de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een 1/2 cm breed. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de paprika op middelhoog vuur 8 min.
- Verdeel ondertussen de schol in 4 gelijke porties en bestrooi aan beide kanten met de bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de schol in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- Voeg de woksaus en taugé toe aan de paprika en verwarm op middelhoog vuur 2 min. Serveer de rijst met een stuk scholfilet. Schep er de saus met paprika en taugé op. Bestrooi met de bosui.

Paprika's schoonmaken
instructievideo
- 00:28 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 545 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 80 g
- vet 14 g