bewaar
Thaise viskoekjes met komkommerdip
Thaise viskoekjes met komkommerdip
bewaar

Thaise viskoekjes met komkommerdip

Je brengt de vis in één klap op smaak met boemboe. Lekker Aziatisch voorgerecht.

35 min. bereiden
132waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

komkommer

1

rode ui

2 el

gezouten pinda's

3

bosuien

4 el

Thaise zoete chilisaus

2 el

rijstazijn

400 g

verse schelvis

70 g

boemboe rode curry

1 el

maizena

1

middelgroot ei

100 ml

arachideolie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Je brengt de vis in één klap op smaak met boemboe. Lekker Aziatisch voorgerecht.

Aan de slag

1

Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de ui zeer fijn. Hak de pinda's fijn en snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom de komkommer met de ui, chilisaus, rijstazijn en pinda's.

2

Doe de schelvis, boemboe, maizena en het ei in de keukenmachine en maal fijn. Doe in een schaal en meng met een lepel de bosui erdoor. Vorm er met vochtige handen 4 balletjes per persoon van en druk die een beetje plat.

3

Verhit de olie in een pan en bak de viskoekjes in 2 porties in 5 min. per portie goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat even uitlekken op keuken­papier en leg op een schaal. Serveer met de komkommerdip.

combinatietipLekker met partjes limoen.

variatietipJe kunt in plaats van schelvis ook kabeljauw of pangasiusfilet gebruiken.

bereidingstipJe kunt de koekjes 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm ze voor serveren afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.