Frisse pastasalade met tonijndressing
Niets zo zomers als pastasalade. Deze variant bevat lekker veel groenten, tonijn en vers basilicum.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g schelpjespasta
- 300 g verse sperziebonen
- 300 g broccoli
- 2 el pijnboompitten
- 2 sjalotten
- 320 g tonijn en dressing zongedroogde tomaten (zakje)
- 8 g verse basilicum
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Giet de pasta af en spoel in een vergiet koud onder stromend water. Laat uitlekken en doe in een platte schaal. Snipper de sjalotten. Meng de groenten, sjalot, pijnboompitten en tonijn door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de blaadjes van het basilicum.
bereidingstip:
De pasta en groenten kun je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ook de pijnboompitten kun je van tevoren roosteren, deze blijven in een gesloten bakje 5 dagen goed. Voeg de tonijn vlak voor het serveren toe.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 61 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 330 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Frisse pastasalade met tonijndressing
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Frisse pastasalade met tonijndressing
- 300 g schelpjespasta
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 300 g verse sperziebonen
- 300 g broccoli
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de broccoli in kleine roosjes.
Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe.
- 2 el pijnboompitten
- 2 sjalotten
- 320 g tonijn en dressing zongedroogde tomaten
Meng de groenten, sjalot, pijnboompitten en tonijn door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 8 g verse basilicum
Bestrooi met de blaadjes van het basilicum.
bereidingstip:
De pasta en groenten kun je 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ook de pijnboompitten kun je van tevoren roosteren, deze blijven in een gesloten bakje 5 dagen goed. Voeg de tonijn vlak voor het serveren toe.