Worst­spie­sen en cher­ry­to­maat

Worstjes van de barbecue, maar dan op een spies. Kom maar op met die BBQ!

(26) waardeer
italiaans hoofdgerecht Worstjes van de barbecue, maar dan op een spies. Kom maar op met die BBQ! 4 personen
4 26

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 metalen spiesen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steek de barbecue aan. Snijd elke saucijs in 3 stukken. Pel de sjalotten en halveer in de breedte. Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng met de olie. Rijg een tomaat, een stukje worst, sjalot, tomaat, worst, sjalot, worst en tomaat aan een satéprikker. Maak zo nog 3 spiesen. Bestrijk de spiesen met de tijmolie. Gril ze in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig en bestrijk tijdens het grillen nogmaals met de tijmolie.

variatietip:

Je kunt in plaats van kalfssaucijzen ook varkensbraadworst gebruiken.

video

Worst gril­len op de bar­be­cue

instructievideo - 00:45 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Worstspiesen en cherrytomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Worst­spie­sen en cher­ry­to­maat

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 4 kalfssaucijzen
  • 4 sjalotten
  • 7½ g verse tijm
  • 4 el milde olijfolie

Snijd elke saucijs in 3 stukken. Pel de sjalotten en halveer in de breedte. Haal de blaadjes van de takjes tijm en meng met de olie.

3
3
  • 12 cherrytomaten aan de tak

Rijg een tomaat, een stukje worst, sjalot, tomaat, worst, sjalot, worst en tomaat aan een satéprikker. Maak zo nog 3 spiesen.

4
4

Bestrijk de spiesen met de tijmolie. Gril ze in 8-10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig en bestrijk tijdens het grillen nogmaals met de tijmolie.

variatietip:

Je kunt in plaats van kalfssaucijzen ook varkensbraadworst gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.