Mosselen op z'n Italiaans
Mosselen op z'n Italiaans

Mosselen op z'n Italiaans

15 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

1 bak

mosselen

1

ui

1 bakje

cherrytomaten

1 el

olijfolie

½ bakje

mascarpone

1 bakje

basilicum

Aan de slag

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder openstaande en beschadigde schelpen. Laat de mosselen in het water liggen. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui en tomaten 1 min. Giet de mosselen af en voeg toe. Kook op hoog vuur met de deksel op de pan 5 min. Schud regelmatig. Schep vlak voor het serveren de mascarpone en basilicum door de mosselen. Lekker met een gepofte aardappel (schaal 450 g), rucolasalade en eventueel een extra schepje mascarpone.

tip

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.