bewaar
Sneeuwkoekjes
Sneeuwkoekjes
bewaar

Sneeuwkoekjes

10 min. bereiden
35 min. wachten
36waarderingen

Ingrediënten

20 porties

2

eieren

100 g

poedersuiker

1 zakje

vanillesuiker

150 g

gemalen kokos

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Splits de eieren, bewaar alleen de eiwitten. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout met een mixer stijf tot er glanzende pieken ontstaan. Voeg tijdens het mixen de poedersuiker en vanillesuiker toe. Houd een gedeelte van de kokos apart en spatel de rest door het stijfgeklopte eiwit.

2

Schep 20 bergjes van het kokosmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat 10 min. afkoelen.

3

Bestrooi de koekjes met de rest van de kokos.

algemeenU kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel en bestrooi voor serveren met de achtergehouden kokos.

Eiwit kloppen

Instructievideo - 00:44 min.