Zomerse kaasfondue
Zomerse kaasfondue

Zomerse kaasfondue

30 min. bereiden
80waarderingen

Ingrediënten

2 stengels

bleekselderij

1

zoete puntpaprika

2

bosuitjes

300 g

zachtbelegen boerenkaas

1 teentje

knoflook

1 dl

droge witte wijn

1 el

maizena

3 el

slagroom

zout en peper

Dit heb je nodig

  • caquelon

Aan de slag

Selderijstengels dun schillen en in dunne plakjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Kaas ontkorsten, raspen en op kamertemperatuur laten komen. Knoflook pellen en boven kaasfonduepan uitpersen. Wijn erbij schenken en aan de kook brengen. Kaas toevoegen en al roerende laten smelten. In kommetje maizena en slagroom tot een glad papje roeren. Maizena door kaasfondue roeren en nog 1 minuut zachtjes verwarmen tot een gebonden kaasfondue ontstaat. Fijngesneden bleekselderij, paprika en bosui erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op réchaud op tafel zetten. Serveren met stokbrood en groene salade.