Eenpersoonskaasfondue
Eenpersoonskaasfondue

Eenpersoonskaasfondue

Kaasfondue voor 1, graag! Ongeveer 10 min. werk en heel de avond genieten.

10 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

1 personen

100 g

boerenkaas extra belegen 48+

½ teen

knoflook

75 ml

droge witte wijn

½ el

maizena

¼ tl

gedroogde nootmuskaat

1

luxe speltbol

150 g

snoepgroente wortel & bleekselderij

Dit heb je nodig

  • kleine steelpan

Kaasfondue voor 1, graag! Ongeveer 10 min. werk en heel de avond genieten.

Aan de slag

1

Rasp de boerenkaas grof. Wrijf een kleine steelpan in met de snijkant van de knoflook. Doe ⅔ van de wijn in de pan en breng op middelhoog vuur tegen de kook. Voeg de kaas toe en roer tot een samenhangend mengsel.

2

Meng de maizena met de rest van de wijn. Voeg toe aan de fondue en roer tot een dikke gebonden kaasfondue ontstaat. Dit duurt ca. 3 min. Voeg naar smaak de nootmuskaat en wat versgemalen peper toe. Serveer de kaasfondue direct met de speltbol en snoepgroente.