bewaar
Zalmlasagne
Zalmlasagne
bewaar

Zalmlasagne

De frisse variant van het klassieke Italiaanse ovengerecht.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
281waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

komkommers

100 g

besciamella sausmix

200 g

gerookte zalmsnippers

50 g

diepvries dille

125 g

verse groene lasagnevellen

100 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

De frisse variant van het klassieke Italiaanse ovengerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de komkommer, halveer en verwijder het zaad. Snijd de komkommers in plakjes en bestrooi met peper en eventueel zout.

2

Bereid de besciamella volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de zalmsnippers en dille door de helft van de bechamelsaus.

3

Vet de ovenschaal in. Schenk een laagje gewone bechamelsaus op de bodem. Schep 1/3 van de komkommer erop. Dek af met lasagnevellen. Schenk de helft van de zalmsaus erop en leg 1/3 komkommerschijfjes erop. Dek af met lasagnevellen. Nogmaals herhalen. Eindig met de rest van de gewone bechamelsaus. Strooi de kaas erover.

4

Zet de schaal in het midden van de oven en laat in ca. 30 min. goudbruin en gaar worden.