Spinaziecurry met ei
Niks uren stoven, deze curry staat in no time op tafel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte snelkookrijst
- 7½ g verse koriander (bakje 15 g)
- 1 rode ui
- 6 middelgrote eieren
- 2 el traditionele olijfolie
- 600 g verse spinazie
- 400 ml kormasaus
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de rode ui en de korianderblaadjes grof. Kook de eieren in 8 min. hard, laat onder koud stromend water schrikken, pel en halveer ze.
- Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Schenk de saus erbij en verwarm de curry 5 min. op laag vuur. Verdeel de curry over de rijst. Leg de eieren erbij en bestrooi met de koriander.
bereidingstip:
Maak met de rest van de koriander, 250 g gehalveerde cherrytomaten en 3 el yoghurtdressing (fles 450 ml) een snelle salade als bijgerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 625 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 425 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Spinaziecurry met ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinaziecurry met ei
- 300 g witte snelkookrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 7½ g verse koriander
- 1 rode ui
Snijd ondertussen de ui en de blaadjes van de koriander grof.
- 6 middelgrote eieren
Kook de eieren in 8 min. hard, laat onder koud stromend water schrikken, pel en halveer ze.
- 2 el traditionele olijfolie
- 600 g verse spinazie
Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
- 400 ml kormasaus
Schenk de saus erbij en verwarm de curry 5 min. op laag vuur.
Verdeel de curry over de rijst. Leg de eieren erbij en bestrooi met de koriander.
bereidingstip:
Maak met de rest van de koriander, 250 g gehalveerde cherrytomaten en 3 el yoghurtdressing (fles 450 ml) een snelle salade als bijgerecht.