Andijviestamppot met tomaat en radicchio
Andijviestamppot met tomaat en radicchio

Andijviestamppot met tomaat en radicchio

De tomaat en pesto geven deze Hollandse stamppot een heerlijk mediterraan tintje.

30 min. bereiden
164waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappel

1

Gelderse rookworst

40 g

pijnboompitten

100 ml

volle melk

600 g

stamppotmix andijvie met tomaat en radicchio

125 g

verse rode pesto

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De tomaat en pesto geven deze Hollandse stamppot een heerlijk mediterraan tintje.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Verwarm de melk in een steelpan.

3

Giet de aardappelen af en stamp ze fijn of doe ze in de pureeknijper. Voeg de melk en stamppotmix toe. Verwarm 2 min. al roerend op hoog vuur. Roer de pesto erdoor. Bestrooi de stamppot met de pijnboompitten en serveer met de worst.