bewaar
Huts­pot met brui­ne bo­nen
Huts­pot met brui­ne bo­nen
bewaar

Huts­pot met brui­ne bo­nen

Lekker Hollands en verrassend anders: met bruine bonen.

25 min. bereiden
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

300 g

winterpeen

15 g

ongezouten roomboter

600 g

stamppotaardappelen

250 g

magere rookworsten

180 g

Hollandse bruine bonen uit pot

1 tl

gedroogd selderijblad

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Lekker Hollands en verrassend anders: met bruine bonen.

Aan de slag

1

Snijd de winterpeen in blokjes en snipper de ui. Verhit de boter in een pan. Bak de peen en ui 2 min. Leg de aardappelen op de groenten en voeg een laagje water toe. Breng aan de kook. Kook de groenten en aardappelen met de deksel op de pan in 15 min. gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Giet de groenten en aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp groenten en aardappelen grof en voeg zo veel kookvocht toe dat een smeuïge puree ontstaat. Voeg de uitgelekte bruine bonen toe en verwarm al omscheppend nog 2 min. op laag vuur. Breng de hutspot op smaak met de selderij, peper en eventueel zout. Schep op borden en leg de worst erop.

combinatietipExtra hartige smaak? Bak met de peen en ui magere spekreepjes (125 g per 2 personen) mee.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Huts­pot met brui­ne bo­nen

Lekker Hollands en verrassend anders: met bruine bonen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig