Oven-gnocchi met paddenstoelen

De spek en het verse basilicum geven deze Italiaanse pastasoort extra jeu

480 kcal

20 min. bereiden, 20 min. oventijd

3.1/5

(658)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram gnocchi

    gnocchi

  • 200 gram magere gerookte spekreepjes

    magere gerookte spekreepjes

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 2 sjalotten

    sjalotten

  • 200 gram paddenstoelen voor vlees

    paddenstoelen voor vlees

  • 250 gram kastanjechampignons

    kastanjechampignons

  • 25 gram tarwebloem

    tarwebloem

  • 400 gram artisjokharten in blik

    artisjokharten in blik

  • 200 ml kookroom

    kookroom

  • 15 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 2 gram boter om in te vetten

    boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)


2013 nr. 11 - Oven aan!

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de gnocchi 2 min. in water met zout. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 6 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Fruit de sjalot en knoflook 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.

  3. Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en halveer ze. Voeg de artisjokken en room toe aan de pan. Warm 2 min. mee. Snijd de basilicumblaadjes fijn.

  4. Neem de pan van het vuur en schep de gnocchi, het spek en basilicum erdoor. Vet de ovenschaal in en verdeel het mengsel over de ovenschaal. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wat vond je van dit recept?

Oven-gnocchi met paddenstoelen

De spek en het verse basilicum geven deze Italiaanse pastasoort extra jeu

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig