Oven-gnocchi met paddenstoelen
De spek en het verse basilicum geven deze Italiaanse pastasoort extra jeu
480 kcal
20 min. bereiden, 20 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
500 gram gnocchi
gnocchi
200 gram magere gerookte spekreepjes
magere gerookte spekreepjes
1 teen knoflook
knoflook
2 sjalotten
sjalotten
200 gram paddenstoelen voor vlees
paddenstoelen voor vlees
250 gram kastanjechampignons
kastanjechampignons
25 gram tarwebloem
tarwebloem
400 gram artisjokharten in blik
artisjokharten in blik
200 ml kookroom
kookroom
15 gram verse basilicum
verse basilicum
2 gram boter om in te vetten
boter om in te vetten
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 11 - Oven aan!
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de gnocchi 2 min. in water met zout. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 6 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Fruit de sjalot en knoflook 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en halveer ze. Voeg de artisjokken en room toe aan de pan. Warm 2 min. mee. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Neem de pan van het vuur en schep de gnocchi, het spek en basilicum erdoor. Vet de ovenschaal in en verdeel het mengsel over de ovenschaal. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Oven-gnocchi met paddenstoelen
De spek en het verse basilicum geven deze Italiaanse pastasoort extra jeu

hoofdgerecht
4 personen
480 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de gnocchi 2 min. in water met zout. Laat uitlekken in een vergiet. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 6 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Fruit de sjalot en knoflook 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee.
Laat ondertussen de artisjokharten uitlekken en halveer ze. Voeg de artisjokken en room toe aan de pan. Warm 2 min. mee. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Neem de pan van het vuur en schep de gnocchi, het spek en basilicum erdoor. Vet de ovenschaal in en verdeel het mengsel over de ovenschaal. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g gnocchi
200 g magere gerookte spekreepjes
1 teen knoflook
2 sjalotten
200 g paddenstoelen voor vlees
250 g kastanjechampignons
25 g tarwebloem
400 g artisjokharten in blik
200 ml kookroom
15 g verse basilicum
2 g boter om in te vetten
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)




