bewaar
Aardperenstamp met pruimen
Aardperenstamp met pruimen
bewaar

Aardperenstamp met pruimen

Vergeten groente, knoflook en kruiden én een beetje fruit: deze stamppot is van alle markten thuis

30 min. bereiden
20 min. oventijd
97waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

aardpeer

750 g

kruimige aardappel

7½ g

vers salieblaadje

2 tenen

knoflook

4

rode ui

52 g

ongezouten roomboter

150 g

gewelde pruimen zonder pit

100 ml

verse slagroom

100 g

geraspte Franse gruyère kaas 47+

Dit heb je nodig

  • pureestamper

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Vergeten groente, knoflook en kruiden én een beetje fruit: deze stamppot is van alle markten thuis

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardperen en aardappelen met een schilmesje of dunschiller en snijd in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Snijd ondertussen elke ui in 8 parten en snijd de knoflook en salie fijn. Verhit de helft van boter in een koekenpan. Fruit de salie, ui en knoflook 10 min. op laag vuur. Giet de aardperen en aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Halveer de pruimen. Meng het ui-mengsel, de pruimen, slagroom en de rest van de boter door het aardperen-aardappelmengsel.

3

Vet de ovenschaal in. Schep de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.