Thaise recepten

Zuur, zoet, zout en bitter, een goede Thaise maaltijd prikkelt al je smaakpapillen en is een beetje - tot zeer - spicy. De verse kruiden en specerijen zorgen voor die heerlijke geuren waarvan het water je in de mond loopt.

Thaise kippensoep met zwarte rijst
Thaise kippensoep met zwarte rijst

Thaise kippensoep met zwarte rijst

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 3 cm verse gember
  • 400 ml kippenbouillon in pot
  • 400 ml kokosmelk
  • 500 g kipdrumsticks
  • 2 el Thaise groene currypasta
  • 200 ml kraanwater
  • 150 g zwarte rijst
  • 400 g verse sperziebonen
  • 1 citroen
  • 75 g waterkers
  1. Schil de gember en snijd in plakjes. Doe de kippenbouillon, kokosmelk, kipdrumsticks, gember, groene curry en het water in een soeppan, roer goed door en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de kip in 25 min. garen.
  2. Neem de gember en kip uit de pan en haal het vlees van de drumsticks. Doe het vlees, de rijst, peper en zout in de pan en laat 20 min. op laag vuur koken. Roer af en toe. Snijd ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in schuine stukjes van 1 cm. Voeg de laatste 6 min. van de kooktijd toe aan de soep. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en eventueel zout. Schep de soep in kommen en verdeel de waterkers erover.