Hollandse recepten
Hollandse recepten

Hollandse recepten

Ben je op zoek naar oudhollandse recepten? Ga aan de slag met de vertrouwde aardappel, stamppot en gehaktbal, maar dan wel in verrassende variaties die je niet op je klompen aan voelt komen.

Hollandse recepten

Hollandse borrelplank maken
Hollandse borrelplank maken

Hollandse borrelplank maken

Ingrediënten

6 personen

250 g

Zuid-Hollandse grillworst

200 g

oude kaas

150 g

Limburgse metworst

4 sneetjes

roggebrood

2 el

grove Zaanse mosterd

330 g

augurken zoetzuur extra fijn

320 g

zilveruitjes zoetzuur

120 g

Zeeuwse leverworst

120 g

Brabantse bourgondische rib

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Verwarm de grillworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in plakjes. Snijd ondertussen de kaas in blokjes en de metworst in plakjes. Snijd de sneetjes roggebrood in vieren en doe de mosterd in een schaaltje. Laat de augurken en zilveruitjes uitlekken. Verdeel de worst, kaas, mosterd, augurken, zilveruitjes, leverworst, rib en roggebrood over een borrelplank.