Kaas
Kaas

Kaas

Kaaskop? Jazeker wel, we eten hier in Nederland graag kaas; wel zo’n 17 kilo per jaar. Kaas kun je dan ook op oneindig veel manieren combineren met deze lekkere recepten.

Recepten met kaas

Hollands kaasplankje met ingelegde radijsjes
Hollands kaasplankje met ingelegde radijsjes

Hollands kaasplankje met ingelegde radijsjes

Ingrediënten

voor 8 personen
  • 450 g snoepgroente radijs
  • 1 rode ui
  • 1 tl peperkorrels
  • 200 ml witte balsamicoazijn
  • 100 ml water
  • 75 g kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl jeneverbes
  • 125 g geitenkaas 55+
  • 225 g Hollandse blauwaderkaas
  • 200 g harde geitenkaas met koriander
  • 200 g Leidse kanter 40+
  • 150 g Zaanlander 3 jaar oud
  • 2 el appelstroop
  • 250 g Fries roggebrood

Nodig in de keuken

  • goed afsluitbare fles of pot (1 liter)
  1. Verwijder de steelaanzet van de radijsjes en snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de ui in kwarten en vervolgens in dunne kwart ringen.
  2. Kneus de peperkorrels. Breng de balsamicoazijn aan de kook met het water, de suiker, het zout, mosterdzaad, de jeneverbessen en peperkorrels. Voeg de radijsjes toe, breng opnieuw aan de kook en haal van het vuur. Maak de afsluitbare pot goed schoon en doe de radijsjes in de pot, sluit goed af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Leg alle kaas op een plank. Serveer met de ingelegde radijsjes, de appelstroop en het roggebrood.