bewaar
Pannenkoeken basisrecept
Pannenkoeken basisrecept
bewaar

Pannenkoeken basisrecept

Pannenkoeken maken blijft een feest, hoe jong of oud je ook bent. Aan de slag met dit makkelijke basisrecept voor pannenkoeken!

15 min. bereiden
30 min. wachten
414waarderingen

Ingrediënten

8 porties

300 g

tarwebloem

1 tl

zout

2

middelgrote eieren

500 ml

halfvolle melk

30 g

ongezouten roomboter

Pannenkoeken maken blijft een feest, hoe jong of oud je ook bent. Aan de slag met dit makkelijke basisrecept voor pannenkoeken!

Aan de slag

1

Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom. Voeg de eieren en de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.

2

Verhit een klontje boter in een koekenpan van 24 cm doorsnee en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.

3

Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag.

4

Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.

combinatietipJe kunt een snufje kaneel toevoegen aan het beslag.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pannenkoeken basisrecept

Pannenkoeken maken blijft een feest, hoe jong of oud je ook bent. Aan de slag met dit makkelijke basisrecept voor pannenkoeken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig